Mobil

+36705387838

E-mail

boldoggerinc@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 08:00 - 20:00

Csontkovács – Csontkovácsolás

A Csontkovács – Csontkovácsolás című blogomban bővebben kifejtem a témával kapcsolatos gondolataimat.

Először is érdemesnek tartom tisztázni, hogy milyen megszólításai vannak a csontkovács személyének. A kutatásaim szerint a csontkovácsokat, más néven csontrakóknak is nevezték. Külföldön elterjedtebb a kiropraktőr megszólítás, angolosan írva chiropractor, és van, ahol manuálterapeuta néven terjedt el. Természetesen a felsorolt megnevezések között, vannak hasonlóságok, és vannak különbségek is. Összességében ugyan arról van szó, hogy az elmozdult csontok a helyükre kerüljenek.

A használt technikák között lehetnek finomabb, lágy mozdulatok, és hirtelen, erősebb mozgatások is. Ez nagyban függ attól, hogy ki csinálja kinek a csontkovácsolást, csontrakást, kiropraktikát, manuálterápiát, vagy éppen passzív ízületi kimozgatást. Átfedésben, egy és ugyan arról van szó. A cél, hogy a helytelen testtartás, egy rossz mozdulat, vagy éppen rendszeres rossz mozdulatok miatt kialakult elmozdulások a helyükre kerüljenek, megszüntessék a fájdalmat, és a test harmonizálódjon.

Érdemes tudni, hogy a szakma béliek többek között, azért használják a csontkovácsolás, lágy csontkovácsolás kifejezéseket, hogy közérthetőbb legyen. A cél továbbra is az, hogy a rossz helyen lévő csontok, a helyükre kerüljenek. Ez megtörténhet masszázs közben is, passzív ízületi kimozgatás és kiropogtatás közben is. Előfordulhat, hogy míg a kicsit hirtelen, erősebb mozdulatokkal 1-2 kezelés is elegendő, addig a lágyabb technikák több alkalmat igényelnek.

Csontkovács – csontkovácsolás


Kövess Facebook-on!

Kapcsolat felvétel!


Ajánlott cikkek