Mobil

+36705387838

E-mail

boldoggerinc@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 08:00 - 20:00

Színes szalagok ragasztása (kinesio tape, kineziológiai szalag)

A kinesio tape alkalmas a következő panaszok enyhítésére, ha nincsen ellenjavallat: váll, nyak, hát, derék, keresztcsont, gerincsérv, teniszkönyök, golfkönyök, csukló, térd, boka problémák esetében is.

A kineziológiai szalag hatásai:

  • a nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik
  • javul a vérkeringés
  • a bőr és a szövetek fellazulnak
  • mentesíti a sérült szövetek terhelését
  • stabilizálja az izmokat, ízületeket
  • megakadályozza az izom görcsök kialakulását

A kinesio tape ragasztás, kineziológiai szalag ragasztásnak is szokták mondani. Bár több hasonló elnevezéseivel is találkoztam már.

A kineziológiai tapaszok légáteresztő, bőrbarát. 100%-ban pamutszövetből készül, akril (latex mentes) bevonattal. Nem tartalmaz semmilyen hatóanyagot. A bőr számára semleges hatású, és nem okoz irritációt.

A kineziológiai szalag az emberi bőrhöz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Hasonlóan nyúlik, ezért együtt mozog a test szöveteivel. Vízálló, ezért zuhanyozhatunk is vele.

FONTOS! A bőr legyen száraz, zsírmentes, szőrtelen a kineziológiai tapasz felragasztásánál! A tiszta bőr érdekében alkohollal tisztítom meg a bőr felületet.

Láttam már olyan férfit, aki a saját szőrős lábára helyezte fel a tapaszokat, és a szalag leszedésénél jó néhány szőr is eltávolításra került.

A szalagok színei hasonlóan a színterápiához, bizonyos hatásokat tulajdonítunk nekik. Meleg színek: sárga, narancssárga, piros rózsaszín. Melegítenek. Hideg színek: zöld, kék, lila, fekete. Hűsítenek.

Tapasztalja meg Ön is a kinesio tape szalag ragasztás előnyeit!Kövessen Facebook-on!

Kapcsolat felvétel itt!


Ajánlott cikkek